İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yüzde 100 Bursla Kapılarını Açıyor

Türkiye’de Mesleki Eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla hayata geçirilen Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, alanında uzman akademik kadrosu ile 2014-2015 eğitim öğretim yılına kapılarını açmanın mutluluğunu yaşıyor. İzmir’in ilk Özel Teknik Lisesi olan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde; öğrencilerin tamamına öğrenim ücreti, yemek, kıyafet, ulaşım, kitap ve kırtasiye malzemelerini kapsayan yüzde 100 oranında burs verilecek.
 
 
 
Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nin öğrencileri, katsayı farkı olmaksızın, akademik liseler (Anadolu ve Fen Liseleri) ile eşit koşullarda üniversitelere girme hakkı sunacağını vurgulayan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Lise’nin Kurucu Temsilcisi Hilmi Uğurtaş; “Mezunlarımız, uygulama becerisine sahip mühendis yetiştirilmesi amacıyla kurulan Teknoloji Fakülteleri’ne girişlerde, Mesleki ve Teknik Okullara ayrılan özel kontenjandan (METOK) yararlanabileceklerdir. Ayrıca isteyenler formasyon dersleri de alarak, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları’na öğretmen (Teknik Öğretmen) de olabileceklerdir” dedi. Öğrencileri akademik, mesleki ve teknik eğitimin yanı sıra yabancı dil konusunda da üst düzey bilgiye sahip bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Uğurtaş, Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanacak İngilizce programının uluslararası standartlarda (Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’na, CEF- CommonEuropean Framework) yürütüleceğini kaydetti.
 
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Makine Teknolojisi alanlarında, Anadolu Teknik Lisesi Programı verilecek olan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nden, öğrenciler, eğitim programlarındaki diğer uygulamalarla birlikte, tam donanımlı olarak mezun olacaklar.
2013-2014 eğitim öğretim yılında ortaokulu bitirmiş olan öğrencilerin, Orta Öğretime Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) na göre yapılan ön kayıtlar, 29 Ağustos 2014, saat 17:00’a kadar devam edecek. 2014-2015 eğitim öğretim yılında toplam 96 öğrencinin alınacağı okulda, sıralamaya girenlerin kesin kayıtları 01-05 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak.
 
ALAN
DAL
KONTENJAN
ELEKTRİK-ELOKTRONİK TEKNOLOJİLERİ
 
ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ
24
ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ
MEKATRONİK
24
MAKİNE TEKNOLOJİSİ
BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI (CNC)
24
ENDÜSTRİYEL KALIP
24
ALANLAR
Elektrik- Elektronik Teknolojileri Alanı
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır.
Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır. Elektrik-Elektronik alanı birçok alanı etkilerken ekonomiye kendi üretimi, ihracatı ve istihdamıyla yaptığı birinci derece katkının yanında, diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır. Bu alandaki teknoloji değişimleri ve kalite artışlarının, sektör ürünlerini girdi olarak kullanan birçok alanda kalitenin artmasına olumlu etkide bulunacağı anlamına gelmektedir.
 
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı
Endüstride otomatik üretim yapan makinelerin bakımı, onarımı, programlanması ve temel olarak
imalatı, otomasyon sistemlerinin ağ yapılarını kullanarak üretimin ölçümü, izlenmesi ve denetlenmesi için donanım ve yazılım işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Endüstriyel otomasyon; robot teknolojisinin her alanında yaygın şekilde kullanılmaktadır. Günümüzde teknolojinin bir gereği hatta zorunluluğu olmuştur.
Makine Teknolojisi Alanı
Makine Teknolojisi alanı; klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma, kalıplama teknikleri, sac metal kalıpları, hacim kalıpları ve iş kalıpları imalatı yapma, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma, mermer kesme ve işleme tezgâhlarında imalat işlemlerini yapma, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun üretime yönelik modelleme ve prototiplerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
 
 
İletişim:
Tel: 376 71 76 Dahili: 258 / 262 / 268    

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir