İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB’de Düzenlenen İletişim Seminerinde ‘Kendini Sev’ Vurgusu Yapıldı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü tarafından İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen “İletişiyor muyuz Yoksa İtişiyor muyuz” konulu eğitim, Bölge çalışanları ve katılımcılarından büyük ilgi gördü. TSE Eğitim Uzmanı Teyfik Bıyıklı tarafından verilen eğitimde iletişimin önemine değinilirken, ‘iyi iletişimin’ kendini sevmekle başladığına dikkat çekildi.
 
Bıyıklı, iletişimde ‘ne’ söylendiğinden çok ‘nasıl’ söylediğinin önemli olduğuna vurgu yaparak insanların farklı geçmişlere sahip olduğunu, bu nedenle aynı cümlenin kişiler arasında farklı anlamlar doğurabileceğini söyledi. İyi iletişim kuran insanların toplum tarafından sevildiklerini vurgulayan Bıyıklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“İyi iletişim kurabilen insanlar her zaman itibarlı ve toplum tarafından sevilen, aranan kişilerdir. İyi iletişim kuranlarla herkes arkadaş olmak ister, hep yanlarında birileri vardır. Kendileri gitmeseler bile insanlar onların yanlarına gelir. Mıknatıs gibi etrafındakileri çekerler. Sağlıklı iletişim kuranlar anlatan, anlaşan insanlardır. İyi bir iletişim karşılıklı dinleme ve birbirini anlamadan geçer. Doğru kanalı yakalarsanız, iletişim dünyanın en kolay işidir. Yakalayamazsanız da en zor ve her iki tarafı da sıkan bir iştir.”
 
Başarılı iletişimin kendini sevmekle başladığına dikkat çeken Bıyıklı, iletişimin temelinin sevgi olduğunu söyledi. İyi bir iletişim için kişinin önce kendisini ‘iyi’ tanıması gerektiğini vurgulayan Bıyıklı, “Kendinizi tanıdıktan sonra çevrenizi tanıyın ki sağlıklı iletişim kurabilesiniz. Kendinizi ve çevrenizi bilmeden iletişim kurmanız imkansızdır” dedi.
 
TSE’nin "Ege'de Kalite Saatleri" etkinlikleri kapsamında İAOSB Atatürk Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitimin sonunda katılımcılara ücretsiz katılım sertifikası verildi.
  
TEYFİK BIYIKLI KİMDİR
Ankara Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ nden Haziran 1985 yılında, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Mayıs 2005’te Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Toplam Kalite Yönetimi Ana Bilim dalında Yüksek Lisansını tamamlayarak “Toplam Kalite Yönetimi Bilim Uzmanı” unvanını aldı. 1982-1987 tarihleri arasında çeşitli turizm şirketlerinde ilgili departmanlarda görev aldı. 1987 yılında Türk Standartları Enstitüsü’nde (TSE) Ankara’da göreve başladı. 1991 yılının Aralık ayında TSE İzmir Bölge Müdürlüğü’ne tayin oldu. TSE İzmir Bölge Müdürlüğü’nde Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak görevini sürdürürken aynı zamanda TS-EN-ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Tetkikçisi ve Eğitimcisi olarak çalışmalarına devam etti. Bıyıklı, Halen TSE İzmir Personel ve Sistem Belgelendirme Müdürlüğünde görev yapıyor.
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir