İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İZKA'dan Beşinci Desteği Alan İAOSB Sözleşmeleri İmzaladı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan projelerin sözleşmelerini İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ve İAOSB Bölge Müdürü Doğan Hüner ile birlikte imzaladı.
 
“İAOSB Enerji, Kaynak ve Bilgi Yönetim Sistemi” ve “İzmir İçin Bilişimde Paydaşlık Organizasyonu” projeleri ile İzmir Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan İAOSB,  bu projeler ile birlikte İzmir Kalkınma Ajansı’ndan toplam beş projesine destek almış oldu.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş; eğitim, enerji, sanayi, kümelenme, bilişim alanlarında hazırladığı birbirinden başarılı projeleri bir bir hayata geçiren İAOSB’nin, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı’nda kar amacı gütmeyen kurumlar arasında İAOSB’nin destek almaya hak kazanan tek OSB olduğunu söyledi. Başarılı ekibi ile çalışmalarına devam edeceklerini bildiren Uğurtaş, İzmir’in her alanda kalkınmasına destek veren İZKA’ya teşekkür etti.
 
İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban da projeleri ile göz dolduran İAOSB’nin, başarılı çalışmalarının devamını diledi.
 
İAOSB Enerji, Kaynak ve Bilgi Yönetim Sistemi Projesi
 
Uygulama süresi 24 ay olan İAOSB Enerji, Kaynak ve Bilgi Yönetim Sistemi Projesi, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında en yüksek destek tutarı ile desteklenmeye hak kazandı. Bu proje ile OSB kapsamındaki elektrik, doğalgaz, su, atık su ve güvenlik işletmeleri ile tesislerine ait tüm ekipmanların kontrolünün etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlanacak. Projenin uygulanması ile kapsamlı ve entegre bir Veri Tabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemi ile etkin kaynak yönetim ve denetimi gerçekleştirilecek.
 
İzmir İçin Bilişimde Paydaşlık Organizasyonu Projesi
 
İzmir’in güvenli ve güvenilir bir şehir olmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen bu proje, acil durumlara müdahale sürelerinin kısaltılması ve üst düzey güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesini hedefliyor.
 
Proje; İAOSB’nin giriş-çıkış noktalarında araç akışı ile ilgili verilerin, özel sistem ve yazılım aracılığı ile toplanması, işlenmesi, paylaşılması ve İAOSB ile çevresindeki yangınların algılanma süresinin azaltılmasına olanak veren Bölge geneli yangın izleme sistemlerini içeriyor. Buna ek olarak; topluma hizmet eden farklı kurumlar ile iş birliği yaparak, ortak veri tabanı kullanılması ile örnek bir yönetişim projesi ortaya konulmasını amaçlayan İAOSB’nin projesinde, bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İzmir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü İştirakçi olarak yer alıyor. İZKA tarafından yüzde 75 oranında desteklenmeye hak kazanan projenin uygulama süresi 12 ay olup, 2015 yılının sonunda tamamlanması hedefleniyor.
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir