İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Geleceğin Mühendisleri İAOSB'yi Ziyaret Etti

Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Fakültenin öğretim üyesi Doç Dr. Leyla Özgener  önderliğinde Bölge’ye gelen öğrenciler, İAOSB Doğalgaz İşletme Şefi ve Enerji Yöneticisi Güçlü Gezgin’den doğalgaz dağıtım sistemine ilişkin detaylı bilgi aldılar.
 
Türkiye’nin altyapısı en gelişmiş OSB’leri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk kez 2004 yılında doğalgaz ile tanıştığını vurgulayan Gezgin, bugün doğalgaz kullanımına geçen firma sayısının 127’ye ulaştığını söyledi. Doğalgaza ihtiyacı daha az olan; plastik, kimya,ilaç,elektronik, makine imalatları gibi sektörlerin göz önüne alındığında söz konusu rakamın oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Gezgin, Bölge’deki doğalgaz sisteminin yapım ve işletme faaliyetleri hakkında da mühendis adaylarına bilgi verdi.
 
Yapım faaliyetleri konusunda öncelikle Bölge’deki ihtiyacın belirlendiğini bildiren Gezgin, yapım ve işletme faaliyetlerine ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bölgemiz içinde tüm yapım faaliyetleri, projemiz süresince tamamlanmıştır.Şu anda kullanılsın veya kullanılmasın her parselde doğalgaz hattı vardır.Parseldekidoğalgaz ihtiyacı projede düşünülen miktardan daha fazla olursa, yeni hatlar tarafımızca yapılmaktadır. Doğalgaz kullanan katılımcılarımızın işletme faaliyetleri ve istasyonların ve hatların bakımı Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir.Katılımcılarımıza ait parsel içi hatlarda oluşabilecek arızalara da destek verilmektedir. Doğalgaz işletmeciliğinin ana kavramı olan “kesintisiz ve güvenli gaz arzı ” bizim de temel prensibimizdir” dedi.
 
Hazırladığı sunumla öğrencilere tahribatsız malzeme muayene testleri, hidrostatik testler, çelik boruda standartlar, polietilen boruda standartlar  API, ANSI ve ISO standartları hakkında da genel bilgiler veren Gezgin, sunum boyunca bazı doğalgaz ekipmanlarını da öğrencilere tanıttı.
 
Gezgin, Bölge Müdürlüğü Binası’nda gerçekleştirdiği sunumun ardından öğrencileri, İAOSB’yi besleyen ana basınç düşürme ve ölçüm istasyonuna (RMS-A)götürerek, istasyonun genel işleyiş prensipleri hakkında bilgiler verdi.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir