İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul koordinasyonunda Türkiye’ye gelen iş insanları ve sektör temsilcilerinden oluşan geniş katılımlı bir heyeti ağırladı. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinden oluşan heyet ziyareti, İAOSB’nin uluslararası sanayi iş birliklerini geliştirme hedefi açısından önemli bir temas niteliği taşıdı.
Ziyaret programı, İAOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Aksın ve Emre Talay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı ile başladı. Toplantıda İAOSB’nin üretim altyapısı, güçlü sanayi ekosistemi, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve yatırım ortamı hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Karşılıklı tanıtımların yapıldığı buluşmada, Tayvanlı heyet üyeleri faaliyet alanlarını, üretim kapasitelerini ve uluslararası ticaret deneyimlerini paylaşarak potansiyel iş birliği alanları üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Ziyarete, Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Direktörü Tasha Hsiao, Müdür Claire Chen ve Proje Müdürü Dönüş Melahat Eviş’in yanı sıra farklı sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda firma temsilcisi katılım sağladı. Makine, bağlantı elemanları, üretim teknolojileri ve sanayi ekipmanları başta olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin yer aldığı heyet, Türkiye sanayisi ile yeni iş birlikleri geliştirmeyi hedefleyen temaslarda bulundu.
Program kapsamında heyet, İAOSB’de faaliyet gösteren Çelikiş ve Obel Civata firmalarına da ziyaretler gerçekleştirdi. Firma yetkilileri tarafından yapılan sunumlarda şirketlerin kurumsal yapıları, üretim kapasiteleri ve teknolojik altyapıları hakkında bilgi verildi.
Ardından gerçekleştirilen fabrika gezilerinde üretim hatları yerinde incelenerek ürün geliştirme süreçleri ve kalite yönetim uygulamaları hakkında detaylı paylaşımlar yapıldı.
Gerçekleşen ziyaret, İAOSB’nin uluslararası yatırım ve ticaret ağlarıyla kurduğu ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olurken, Bölgenin küresel sanayi ekosistemi içerisindeki görünürlüğüne de katkı sağladı.

