İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Filizler, Fidanlar ve Ağaçlar 24 Kasım'da Biraraya Geldi

Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerine özel olarak hazırladıkları gösterilerle bu mutlu günü birlikte kutladılar. Atatürk Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, Özel Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev alan öğretmenler kendilerini bugünlere getiren öğretmenleri ile bir araya geldiler. Söz konusu törende geleceğin mühendisleri, öğretmenleri ve öğretmenlerinin öğretmenleri bir araya geldi. 
 
Törende konuşan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Oğuzhan Kaya, mesleğini seçmede en önemli unsurun ona her zaman destek olan öğretmenleri olduğunu anlatırken duygulu anlar yaşadı.
 
6. sınıfta İngilizce Öğretmeni Ömer Çelik’in sayesinde İngilizce Öğretmeni olmaya karar verdiğini açıklayan Kaya, öğretmeninin ona söylediklerini şöyle aktardı; “Sevgili Oğuzhan, bütün derslerinde başarılı olabilirsin, bence senin kariyerin İngilizce ile şekillenecek. 10. sınıfta hiç düşünmeden yabancı dil bölümünü seçmelisin.”
Kaya, bu cümlelerle filizlenen fikrin lisede ilerlemesini sağlayan öğretmeni Mine Kaya’nın defterine şu notları düştüğünü söyledi; “Bir gün meslektaşım olarak beni ziyaret edeceğinden şüphem yok.”
 
Öğretmenlerinin desteği ile düşünmeden İngilizce bölümünü seçen ve onlar sayesinde bilgilerini şekillendirerek, öğretmenlerine ait birçok özelliği içselleştiren Kaya, öğrencilerine şu mesajı verdi; “Sevgili gençler;  okulumuzda geçirdiğimiz her anın kıymetini, size sunulan bilginin değerini bilin. Unutmayın ki kurucusundan, idarecisine, öğretmeninden, hizmetlisine kadar herkes, sizlerle olabilecek en faydalı eğitim-öğretim sürecini yaşatmaya kenetlenmiş bir kitle ile biçimleniyor. Sizler de topluma şekil verme yolunda yoğuruluyorsunuz.”
 
Sözlerine son verirken tüm öğretmenler adına konuşan Kaya; “En önemli ışığım Baş Öğretmen Atatürk; ‘Çizmiş olduğun yol ve bu yolda yürümemi kolaylaştıran ilkelerinle bize bıraktığın en kutsal miras olan çağdaş uygarlık seviyesine göre nesiller yetiştirme misyonumuzdan taviz vermeden, bilginin ışığında yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz’” diyerek sözlerine son verdi.
 
Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir dinletisi, piyes ve oratoryumlarının ardından öğretmenlerden oluşan koro konseri ile tören son bulurken, İAOSB Bölge Müdürü Doğan Hüner de Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. 
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir