İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Burs Ödemeleri Hk.

Sayın Katılımcımız,
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgemiz tarafından toplum yararı çalışmalar kapsamında 25 yılı aşkın süredir ihtiyaç sahibi öğrencilere geri ödemesiz başarı bursu verilmektedir. Bu burslar sayesinde eğitim hayatına güçlükle devam edebilecek ve hatta devam edemeyecek durumda olan öğrenciler eğitimlerine devam etme ve tamamlayabilme fırsatları bulmuştur.
 
16.04.2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren OSB Uygulama Yönetmeliği’nin Müteşebbis Heyet ve Genel Kurulun Görev ve Yetkileri başlıklı 23. Maddesinin birinci fıkrasının cc) bendi “Bağış yapılmasına karar almak ve bu kararı Bakanlık Makamının onayına sunmak” hükmünü içermektedir. Söz konusu madde uyarınca Bölgemiz, 2020 yılı itibariyle Genel Kurulumuz tarafından onaylanan yıllık bütçe programı doğrultusunda Bölgemizce yapılması planlanan bağış ve yardımlar konusunu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Makamının olurlarına sunmuş ve sunulan tüm hususlar bu yıla değin onaylanmıştır. Ancak maalesef bu yıl Bakanlık Makamının oluruna sunulan hiçbir konu onaylanmamıştır. İçlerinde en önemlisi olarak değerlendirdiğimiz ve 25 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiğimiz üniversite ve lise öğrencilerine verilen başarı bursları ise, böylece, ne yazık ki, 2023-2024 yılı için öğrencilere burs sözü vermiş olmamıza rağmen 2024 Ocak ayı itibariyle ödenemez duruma gelmiştir.
 
Genel Kurulumuz tarafından onaylanan 2024 yılı bütçe programına göre üniversite öğrencilerimize aylık 3.000 TL/kişi burs ödemesi yapılmakta olup toplamda 87 öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimize İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi tarafından verilen burs sözünün tutulabilmesi için Ocak-Haziran 2024 dönemi burs bedellerinin üniversite öğrencileri için toplamda 18.000 TL/kişi olarak ödenmesi gerekmektedir.
 
Bölgemiz tarafından 25 yılı aşkın süredir devam eden bu bursların ödenmesi, sanayimizin gelişmesine katkı bulunacak nitelikli çalışanlar olarak işletmelerimize dönecek gençlerimizin eğitimlerine devam edebilmesi için büyük önem arz etmektedir. Siz değerli sanayici dostlarımızın öğrencilerimizin burs bedelini üstlenerek katkıda bulunmaları ile bu ödemelerin İAOSB Vakfımız aracılığı ile ödenmesi mümkün olabilecektir.
 
Desteklerinizi bekler, konuyla ilgili bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
 
 
Saygılarımla,
 
Cenk KARACE
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Yönetim Kurulu Başkanı
 
 
Banka hesap bilgileri:
 
Not: Açıklama kısmına “burs bedeli” açıklaması ile yatırılabilir.
Hesap Sahibi: İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Sanayici Ve İş Adamları Sağlık Ve Eğitim Vakfı
Vakıfbank İAOSB Şubesi
IBAN: TR93 0001 5001 5800 7323 0758 33
 
İletişim:
Emine ÇEVİK – İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yazı İşleri
Tel: 0232 376 71 76 / 206 – ecevik@iaosb.org.tr
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir