İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Çiğli Devlet Hastanesi Diyabet Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında Çiğli Devlet Hastanesi’nde başlatılan Diyabet Okulu Programı, diyabetlilerin sorunlarına çözüm getirmeye devam ediyor. İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin de katkıda bulunduğu program, geniş kapsamlı bakış açısıyla bütüncül şekilde yaklaşarak beslenme, egzersiz programları ve ilaç tedavisi ile diyabetli hastalara uzmanların ağzından çağdaş bir yaklaşım sunuyor.
 
Şubat ayı içerisinde eğitimlerine başlayan ve Uzm. Dr. Aynur Demir Kuş, Diyabet Hmş. Demet Kılıç ve Dyt. Emre Ongan gibi uzman eğitim kadrosuna sahip “Diyabet Okulu”, 17 Mart 2016 Perşembe günü eğitimini tamamlayarak ilk mezunlarını verdi. Toplamda 6 konudan oluşan eğitim programında, ‘diyabet hastalığının nedenleri, hangi bulgular varsa hekime başvurmak gerektiği, rutin kontrollerin önemi, beslenme alışkanlıklarının nasıl değiştirilebileceği, egzersiz denince ne yapılması gerektiği ve insülin kullanan hastalarda insülin uygulama yöntemleri’ anlatıldı. Her iki oturuma katılan hastalara Çiğli Devlet Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Kurtuluş ve Uzm. Dr. Aynur Demir Kuş tarafından Diyabet Okulu diplomaları dağıtıldı.
 
Söz konusu törende Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Kurtuluş; “Toplumumuzda diyabet hastalığı görülme oranı maalesef çok yüksek ve halkımız bu hastalık hakkında yeteri kadar bilgiye sahip değil. Diyabet Okulumuzda verilen eğitimlerle halkımızda farkındalık yaratacağımıza inanıyorum, eğitimlerini tamamlayan değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Tören sonunda Uzm. Dr. Aynur Demir Kuş koordinatörlüğünde, Diyabet eğitim hemşiresi Demet Kılıç ve Diyetisyen Emre Ongan ile birlikte bu eğitimlerin yıl da devam edeceği, eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlarımızın Çiğli Devlet Hastanesi İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Semt Polikliniği Sekreterliği’ne başvurmalarının yeterli olacağı müjdesi verildi.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir