İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Norm Sanat Galerisi Yeni Sezona Kapılarını Araladı

Türk sanayinin öncü kuruluşlarından Norm Cıvata; İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 14 yıldır faaliyet gösteren sanat galerisinde 2017 yılında sezonun ilk sergisinde ressam Zeki Serbest’i ağırladı.
 
Norm Sanat Galerisi’nde düzenlenen kokteyl ile açılışı yapılan sergiye, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Çiğli Emniyet Müdürü Tahsin Kılıç ve eşi, Norm Cıvata Onursal Başkanı Nedim Uysal, Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda İAOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Uysal ve Emekli Ege Ordu Komutanı Fikret Küpeli’nin yanı sıra Bölge sanayicileri katıldı.
 
Açılışta söz alan Ressam Zeki Serbest aslen Karadeniz- Samsun’lu olduğunu ve resimlerinde memleketi Ladin’i resmettiğini söyledi. Serbest, Karadeniz’in eşsiz doğal güzellikleri ile hayal gücünü harmanlayarak eserlerini oluşturduğunu dile getirdi. Tamamı yağlı boya eserlerden oluşan sergi, Norm Sanat Galerisi’nde 6 Haziran 2017 tarihine kadar açık kalacak.
 
Zeki Serbest Kimdir?
 
1946 yılında Samsun- Ladik’te doğdu. İlk, orta ve ilk öğretmen okulu öğrenimini Ladik’te yaptı. 1968 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim- İş bölümünü bitirdi. Mezun olduğu Akpınar İlköğretmen Okulu’na kura ile atandı ve 12 yıl orada, daha sonra İzmir’de iki değişik orta öğretim kurumunda öğretmenlik yaptı ve emekli oldu. 90 kişisel sergi açarak, 140 yarışmalı ve karma sergilere katılan Serbest’in yapıtları, yurt içi ve yurt dışı özel ve resmi koleksiyonlarda yer almaktadır.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir