İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, en büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramını, 94. yılında Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Öğrenciler; şiir okuyup drama oyunu sergilerken, Cumhuriyet denilince akla gelen ilk etkinlik olan Cumhuriyet Valsi’ni de alkışlar eşliğinde başarıyla gerçekleştirdiler. Törenin ardından öğrenciler arasında düzenlenen Çanakkale konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmanın birincisi Aleyna Aksülün’e ödülünü duayen sanayici Nedim Uysal, ikinci olan Berk Hızarcı’ya ödülünü İAOSB Denetim Kurulu Üyesi Aydın Tümentümür, üçüncü olan Murat Belcik’e ise ödülünü okul müdürü Satış Çalışkan verdi.  
 
Okul müdürü Satı Çalışkan, 29 Ekim 1923’te Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin, saltanat yönetiminden halkın iradesiyle seçilen bir yönetime geçtiğini hatırlattı. Vatanın her karış toprağında işgalci kuvvetlere karşı mücadele gerçekleştirildiğini hatırlatan Çalışkan, Türk milletinin zaferi ile sonuçlanan süreci öğrencilere aktardı. Tüm bu sürecin lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün yalnızca bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir düşünür olduğunu ifade eden Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Mustafa Kemal Atatürk’ün, kuruluşuna liderlik ettiği Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlık savaşı veren pek çok ülkeye ilham kaynağı olmuştur. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti; laiklik temelinde demokrasinin gelişmesi, hukukun üstünlüğü demektir. Kulluktan yurttaşlığa geçişin adıdır, Türkiye Cumhuriyeti… Türkiye Cumhuriyeti, ümmetçilikten kurtulup, modern ulus anlayışının temsil edilmesidir. Ve Türkiye Cumhuriyeti; kadınların seçme ve seçilme hakkına kavuşmasıdır; yurtta ve dünyada barış felsefesidir; çağdaş düşünebilen, özgür bireylerin yaratılmasıdır.
 
Cumhuriyetimizin bu ilke ve değerleri, bugün olduğu gibi gelecekte de yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bayramımız kutlu olsun.”
 
Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal da Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yoldan ilerleyip, ülkemizi ileriye taşıyacak olan gençlere seslenerek, cumhuriyetin önemine değindi.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir