İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

TAYSAD'dan Öğrencilerimize Övgü

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD)Yönetim Kurulu, Ege Odak Üye Buluşması’nı  Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirdi. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, hazırladıkları sunumda TAYSAD’ın çalışmalarına yönelik bilgiler verdiler.
 
450 üyeye sahip olan TAYSAD’ın sektördeki önemine dikkat çeken TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, sektörel veriler doğrultusunda odak alanlarının İstanbul ve Kocaeli’de yoğunlaştığını söyledi. TAYSAD üyelerinin 143 ülkede yatırımlara imza attıkları bilgisini veren İnci, uluslararası ölçekte ilişkileri geliştirmek adına ve AB üyesi olmayan Türkiye’ye yönelik bakış açılarını değiştirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. İnci ayrıca yurtiçi ve yurtdışında toplantı planladıklarını, bunun yanı sıra sosyal medyayı da başarıyla yöneterek özellikle Alman basını ile bir araya geldiklerini bildirdi. 
 
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aslı Akı ise okul hakkında TAYSAD üyelerine bilgiler verdi. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölge yönetimi tarafından 2014 yılında kurulan okulun tüm öğrencilerinin yüzde 100 burslu olduklarını hatırlatan Akı, okulda Anadolu lisesi ders müfredatı ve 10. sınıftan itibaren teknik eğitimin alındığı Anadolu teknik programın uygulandığını söyledi. Teknik derslerde sanayiye uygun problemlere yönelik uygulamalar üzerinde yoğunlaştıklarına dikkat çeken Akı, “Öğrencilerimizin iş yaşamında 1 adım öne çıkmaları için tam donanımlı laboratuvarlarda gerçekleşen bir eğitim programı uyguluyoruz. Teknik eğitim okulumuzda 10. sınıftan itibaren başlıyor. 14 bin metrekare alana sahip olan okulumuz 600 öğrenci kapasitesine sahip. 24 kişilik tam donanımlı sınıflarımız, konferans salonumuz, spor salonumuz kütüphanemiz ve 21 dersliğimiz mevcut. Ayrıca ayrı planlanmış fizik, kimya, biyoloji laboratuvarlarımız, sosyal etkinlik ve proje hazırlama ve Ar-Ge odalarımız, alanlarla ilgi atölye ve laboratuvarlarımız ile öğrencilerimize mesleki, teknik ve akademik tüm kazanımları uygulamalı olarak vermeye çalışıyoruz. Atölyelerimizde ve laboratuvarlarımızda kullanılan araç ve gereçleri öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yapıyorlar. Bu çalışmaların yanı sıra öğrencilerimizin kendilerini doğru ifade edebilme becerilerini geliştirmeleri için sosyal etkinliklerin de çok önemli olduğunu biliyor, bu bilinçle onların öz güvenlerini ortaya çıkarmak için birçok çalışmada yer almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda okulumuzda birçok kulübümüz var ve öğrencilerimizin farklı alanlardaki kendilerini geliştirdiklerini görmek bizleri mutlu ediyor. Gerek il gerekse ülke bazında çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmalara da katılan öğrencilerimiz, elde ettikleri başarılarla göz dolduruyorlar. Türkiye’den yoğun katılımın sağlandığı hem öğrencilerin yaratıcılıklarını hem de teknik alandaki bilgilerini ortaya çıkaran yarışmalarda yer alarak pek çok alanda kendilerini ifade ediyorlar.
 
Mezunlarımızın birçoğu üniversiteye devam etmektedir. Bununla birlikte iş hayatına devam eden öğrencilerimiz de mevcut. İlk mezunlarımızı 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında verdik. Mezun olan 93 öğrencimizden 92’si sınava girdi ve 57 öğrencimiz bir üst öğrenim kurumuna yerleşti. 2018-2019 eğitim öğretim yıllında ise mezun ettiğimiz 91 öğrencimizin büyük bir kısmı yüksek eğitim kurumlarına yerleşti. Okula alış yüzdeliklerinden çıkış yüzdelik dilimlerine baktığımızda da öğrencilerimize çok büyük artılar kattığımızı görünce çok mutlu oluyoruz. Okulumuza yüzde 18’lik dilimden girip, yüzde 3 dilimle mezun ettiğimiz öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizin Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine yerleşmeleri ile gurur duyuyoruz.”
 
Akı’nın sunumunun ardından okulu gezen TAYSAD üyeleri, öğrencilerin farklı alanlardaki kazanımlarını pratiğe döktükleri robot, cihaz ve müzik aletlerinden oldukça etkilendiler.  Öğrencilere övgüler yağdıran TAYSAD üyeleri, “Sizin gibi Türk sanayini şahlandıracak gençler ile fotoğrafımız olmalı” diyerek öğrenciler ile özçekim gerçekleştirdiler.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir