İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

TSE den "İnovasyon Yönetimi" Eğitimi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü tarafından İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen "Ege'de Kalite Saatleri" etkinliği Bölge katılımcılarından yoğun ilgi gördü.
 
Kasım programında Cahit Günaydın tarafından ‘İnovasyon Yönetimi’ konusunun ele alındığı seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren TSE Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, Ar-Ge ve inovasyonun sürdürülebilir büyümedeki önemine dikkat çekti.
 
Sürdürülebilir büyüme için inovasyonun gücünden faydalanılması gerektiğini vurgulayan Karaman, firmaların yarattıkları farklılıklarla ayakta kaldıklarını söyledi. 
TSE’nin dünyanın önde gelen belgelendirme kuruluşları arasında yer aldığının altını çizen Karaman, dış kaynaklı belgelendirme kurumlarına dikkat çekerek, firmalara “Belge alımı konusunda kaynaklarınızı dışarıya aktarmayın” uyarısında bulundu.
 
TSE’nin sanayicilere daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla son iki yılda önemli bir yapılanma içine girdiğini vurgulayan Karaman, “İlk 10 ekonomi arasına girmek isteyen ülkelerin sanayicilerinin de 10 büyük sanayici arasında yer alması gerekir. Türk markalı mallar küresel piyasayı kapsamadığı sürece 10 ekonomi arasında yer alamayız. Bizler, TSE olarak bunun farkındayız. Sanayicilerimizin ürünlerini küresel piyasada nasıl hakim konuma getiririz düşüncesi ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni belgelendirme alanlarıyla ilgili çalışma yapacaksanız biz teknik arkadaşları kuruluşunuza gönderiyoruz. Ülkenin sanayi ile gelişeceğini biliyoruz. Bizi pozitif noktaya taşıyacak olan görüş ve eleştirilerinize açığız” dedi.
 
TSE’nin ve sanayinin gelişmemesini ‘ülkenin kaybı’ olarak nitelendiren Karaman, TSE tarafından verilen belgelerin dünyanın her yerinde geçerli olduğunu hatırlattı. “Bu ülkenin kazancı bu ülkede kalsın” çağrısında bulunan Karaman, TSE olarak yeni belge alacak olan sanayicilerin belgelendirme işlemlerini yapmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir