İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Yaşar Üniversitesi Yeni Dönem Vizyonunu İAOSBye Anlattı

İzmir Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın Başkanlığında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık, Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, YÜSEM Müdürü Doç.Dr. Sabah Balta, YAGEM Koordinatörü Selçuk Karaata’dan oluşan  bir heyet ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.
 
 
Yapılan toplantıda görüşlerini dile getiren Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan,
Üniversitelerinin 2015-2021 dönemine yönelik vizyonunu belirleme çabası içinde olduklarını belirterek, “İAOSB ile Üniversitemiz arasında gayet iyi giden, geleceğe yönelik de umut veren bir işbirliği vardır. Bu noktada üniversitemizin geleceğini şekillendirirken İAOSB ile yapılabilecek işbirlikleri ve projeleri tartışmak ve bu konularda düşünme ve değerlendirme sürecini başlatmak istedik” dedi.
 
Toplantıda, Yaşar Üniversitesinin yeni hizmet vermeye ve çalışmaya başladığı alanlar hakkında bilgiler aktarılırken, kısa vadede hizmete girecek çalışmalar hakkında da tanıtımlar sunuldu.
 
YÜ Rektörü Barkan, konuşmasının devamında, üniversite eğitiminin İzmir’e getirdiği ve getirebileceği katkıdan söz ederken, İzmir’de üniversite eğitimini sürdüren ulusal bir öğrencinin 2,5 aileye, uluslararası bir öğrencinin ise 4 aileye bakabilecek bir ekonomik potansiyel yarattığını belirterek “yaptığımız değerlendirmelerde İzmir’in Boston ve Bologna’dan daha büyük bir üniversite kenti olma potansiyeline sahip olduğunu gördük. Bu görüş, son yıllarda İzmir’e yönelik öğretim görevlileri  sirkülasyonuna da ciddi katkı yapmaktadır. Bugün yurt dışında yaşayan pek çok Hocamızın Türkiye’ ye döndükleri takdirde çalışmak istedikleri kent İzmir’dir” dedi. Barkan, üniversite olarak yenilenebilir enerji alanı başta olmak üzere pek çok alanda Araştırma, geliştirme ve uygulama projelerini yürütmeye ve bu projelerin içinde olmaya hazır olduklarını belirterek, üniversite içinde yapılandırılan YAGEM, YÜSEM gibi yapılanmalarla müzikten, spora en ileri teknoloji kullanımına kadar İzmir yaşam alanında var olmayı, bir şekilde her vatandaşa dokunmayı hedeflediklerini söyledi.  Barkan, “Bu yolda yürürken İAOSB gibi saygın ve güçlü bir kuruluşumuzla ortak yürüyüşümüzün güçlenerek devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ise, Yaşar Üniversitesi’nin oluşturmaya başladığı bu vizyonu, bizzat kendilerini ziyaret ederek paylaşmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Uğurtaş; “ ülkemizin iyi eğitim almış, yetişmiş, ülke üretimine ve çalışma hayatına katkı yapabilecek insan kaynağına olan ihtiyacı ortadadır. Bu tür insanlarımızın yetişmesi için bilim ve teknoloji odaklı özel üniversitelerimizden beklentilerimiz de büyüktür. Yaşar Üniversitesi açıldığı günden bu yana bu beklentilerimizi karşılama yönünde ciddi bir kararlıkla yolunda yürümektedir. Ülkemiz sanayisinin dünya ile rekabet edebilecek fiyat ve kalitede ürünler geliştirmesi ve üretmesi ancak Üniversite-Sanayi işbirliği ile mümkündür. Biz bölge olarak uzun yıllardır her üniversitemiz ile işbirliklerine açığız ve geliştirdiğimiz ortak çalışmalar ile sanayicimizin önünü açamaya çalışmaktayız. Bu yönde Yaşar Üniversitesi, ortak projeler üretmekten, birlikte çalışmaktan mutlu olduğumuz bir üniversitemizdir. Bölgemiz ile üniversitemiz tarafından oluşturulacak bir çalışma grubunun yönlendirmesi ile yeni çalışma alanlarında, yeni projelerde birlikte olmaktan mutlu oluruz” dedi. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir