İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Vali Mustafa Toprak'tan Özel İAOSB Nedim Uysal Anadolu Teknik Lisesi'ne Tam Destek

İzmir Valisi Mustafa Toprak İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ nu ziyaret etti. Bölge hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ tan ayrıntılı bilgiler alan Vali Toprak, İAOSB’nin en önemli projelerinden biri olan Özel İAOSB Nedim Uysal Anadolu Teknik Lisesi’ nde eğitimin bir an önce başlaması için gerekli desteği vereceklerini kaydetti.
 
Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı ve beraberindeki heyetle birlikte İAOSB’ ye gelen İzmir Valisi Mustafa Toprak’ a,  Bölge hakkında genel bilgiler aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, 630 sanayi parseli, 35000 çalışanı ile İAOSB’ nin yalnızca İzmir’ in değil, Türkiye’ nin gözbebeği OSB’lerinden birisi olduğunu kaydetti. Bölgede yürütülen çalışmalar ve hayata geçirilen projeleri de anlatan Uğurtaş, en çok önem verdikleri konunun ise ‘Eğitim’ olduğunu vurguladı.  İAOSB Yönetim Kurulu’ nun ‘sanayicinin ihtiyacı olan nitelikli teknik eleman yetiştirilmesini sağlamak ve böylelikle Türkiye’ deki Mesleki eğitimin kalitesini yükseltmek’  amacıyla Anadolu Teknik Lisesi kurma çalışmaları yürüttüğünü ifade eden Uğurtaş, “okulun geçici binada 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlamasını hedefliyoruz” dedi.
 
Velilerin meslek liselerini en son tercih olarak düşündüklerini kaydeden Uğurtaş, sanayicinin ise bunun tam tersini düşündüğünü ve Meslek Liselerinde yetişmiş nitelikli ara elemana daha fazla ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Türkiye’ nin sanayileşmekte yol alması için Mesleki Eğitime daha fazla önem vermesi gerektiğini söyleyen Uğurtaş, geçici binada eğitime başlayacak Özel İAOSB Nedim Uysal Anadolu Teknik Lisesi’ nin inşaatını 1 yılda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
 
Bölge hakkında Yönetim Kurulu’ ndan bilgiler alan ve tanıtım filmini izleyen İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, Altyapısı düzgün, üreten, sorunlarını çözmüş, genel kurulunu yapacak düzeye gelmiş, sosyal sorumluluklarını yerine getiren, olması gereken tüm sosyal aktiviteleri de üretenler için ortaya koyan İAOSB’ de  olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Türkiye’ de istihdam konusundaki kritik eşiğin aşılamamasının nedeni Meslek Lisesi sayısının az olmasıdır” diyen Toprak, İAOSB Yönetim Kurulu’ nun hayata geçireceği Anadolu Teknik Lisesi  ile çok önemli sosyal bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti. Bu projelerinden dolayı emeği geçen herkesi tebrik eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, yeni eğitim ve öğretim yılında geçici binada eğitime başlaması planlanan okul için bürokratik olarak her türlü desteği sağlama sözü verdi.  Eğitim konusunda atılacak her türlü çalışmayı çok önemsediklerini ifade eden Toprak sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Ülkemizde % 10 olan işsizlik ortalamasının İzmir’ de % 15.4 oranında olması hepimizi üzen bir durum. Bu noktada İAOSB, 35000 istihdam oranı ile ilimiz adına çok önemli bir katkı sağlamaktadır. İAOSB, birçok alanda sorunlarını çözmüş ve her anlamda diğer OSB’ lere örnek gösterilecek bir OSB’ dir. Bu nedenle de takdir edilmesi gereken bir bölge. Üretim konuları incelendiğinde karma olan İAOSB’ de  katma değer oluşturan katma değerli üretim yapan istisnai alanların da olması ayrı bir değer, ben bunun için de yatırımcılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizim görevimiz yatırımcılarımızın önünü açmak, onlara gölge etmeden yürümelerini, istihdam sağlayarak işsizliği önlemelerini,  ekonomik değer oluşturmalarını sağlamak ve böylelikle ülkemizin değerine değer katmalarına katkıda bulunmaktır. Bizlerin görevi, yönetimlerin içinde olalım ya da olmayalım, OSB’ ler ile diğer kurum ve kuruluşlar arasında tıkanan ve olumsuz noktaya gelen problemler varsa, onları kamunun da gücüyle çözebilme fırsatı vermektir. Burada olalım ya da olmayalım bir ilin valisi, bir ilçenin kaymakamı olarak; ister OSB içinde olsun, ister dışında yatırımcılarımızın o alanlarda yaşadıkları tıkanıkları gidermek bizlerin yazılı görevidir.
 
İlin genel konseptine baktığımızda eğitim konusunun son derece önemli olduğunu, bununla birlikte üretimin de aynı yaklaşımla değerlendirilmesi gereken bir konu olduğunu görüyoruz.
 
Biz gençlerimize öncelikle onları meslek sahibi yapacak bir eğitim, sonrasında onları mutlu kılacak bir iş sağlayabilir, onları sanayi, ticaret ve üretim alanlarına yönlendirebilirsek yaşadığımız birçok sorunu ortadan kaldırmış olacağız. Eğitimden kaynaklanan bilinç düzeyinin eksik olması ve sağlam gelir kaynağına sahip olmama, gençlerin ve aile fertlerinin suç ve suç odaklarının elemanı olması sonucunu getiriyor. Yarınından endişe eden, yokluk ve sefalet içinde yaşayan kişiler suça yönelik eylemlerde bulunurken kaybeden ise yine tüm toplum ve toplumun fertleri oluyor. Bu bataklıkları kurutmak için bizler, asli görevlerimizi yerine getirirken, aynı zamanda eğitim gibi konularda da hayata geçirecek projelere destek olacağız. 
 
Şunu da unutmamak gerekir ki, eğitim kadar üretmek ve üretime değer vermek de önemli. Bu yaklaşım geliştikçe bilinç düzeyi artacak ve bizlerin şikayet ettiği, toplumu kemiren hastalıklar da ortadan kalkacaktır. Tüm bunlar gerçekleştiğinde sosyal refah artacak ve insanlarımız daha mutlu olacaktır. Onun için işini muntazam yürüten, elini taşın altına koyan, alınteri döken ve bununla birlikte ödediği vergilerle ülkeye katkı sağlayan sanayicilerin varlığı bizim için veli nimettir. Bir esnaf çocuğu olarak üretmenin değerini, zevkini ve zorluğunu bilirim. Üretmenin değerine hayranım. Tüm sıkıntılarınıza rağmen çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Yanınızda 1 kişi bile çalıştırsanız her bir insanın duasını alıyor, onların ailelerini, çocuklarını geçindirip yanlış yollara sapmalarını önlüyorsunuz. Yolunuz açık olsun.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir