İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

ATAER 2014'ü Artı Değerde Kapatmayı Hedefliyor

ATAER Enerji Elektrik Üretim A.Ş. 2013 yılı Olağan Genel Kurulu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ın başkanlığında Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan ATAER AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, ATAER’in 2013’ü 129 milyon ciro ile kapattığını açıklayarak, amortisman vergi öncesi faizi dahil olmak üzere 2014 yılını artı değerde tamamlamayı planladıklarını söyledi.
 
ATAER’in, talep geldiği andan itibaren 15 dakika içerisinde enerji üretebilecek ve üç saat sonra devreleri kapatabilecek bir donanıma sahip olduğunu hatırlatan Atılgan, doğalgazdan enerji üreten santrallerin elektrik üretiminde yaşanabilecek en ufak sorun ya da kısıtlamada kurtarıcı rol üstlendiklerinin altını çizdi.
 
2012 yılında ATAER Yönetim Kurulu’nun, şirketin rekabetini arttırmak için revizyona gittiklerini hatırlatan Atılgan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“ATAER’i rekabete uygun hale getirmek için organizasyonunu ve yapısını yenileme yoluna gittik. Ayrıca pazarla ilgili bilgilerimizi güncelleyip danışmanlık aldık. İAOSB’nin tedarik yükünü 2013 Nisan ayında üstlendik. Elektrik fiyatlarının düşük olduğu saatlerde dışarıdan satın alarak Bölge’ye enerjiyi veriyoruz, yüksek olduğu saatlerde de üreterek karlılığımızı optimum düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Organizasyonumuzu rekabete hazır duruma getirdik. İki analistimiz, bize destek olan danışmanlarımızla birlikte çalışma saatlerini optimum seviyede tutuyoruz. Bunun sonucunda 2013 yılında birçok olumsuzluğa rağmen, 2013 yılını fafökte artı değerde geçirmeyi başardık. 2013 yılında 3900 saat çalışıp 129 milyon TL ciro elde ettik. Konunun uzmanları bu dönemin birkaç sene içinde taleplerin artmasıyla daha iyi noktaya geleceğini söylüyorlar. Bugün baktığımızda ATAER’in günlük cari olarak günü eşit kapattığını görüyoruz ancak 2014 yılı için amortisman vergi öncesi faiz dahil artı değerde yani faizlerin üzerinde para kazanmayı planlıyoruz.”

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir