İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Sanayicileri Ve İzmir Üniversiteleri Dördüncü Kez Buluştu

Sanayileşmenin ve katma değeri yüksek ürünler üretilerek rekabette başarılı olunmasının en önemli koşullarından birisinin, üniversitelerde üretilen yeni bilginin sanayide ürüne dönüştürülmesi olduğu, bunun etkin üniversite-sanayi işbirliği ile sağlanabileceği ortak görüşlerden birisidir. Bu durum, üniversite-sanayi işbirliği arayışının önemli nedenlerindendir.
 
Bu anlayışı benimseyerek, İzmir’deki çeşitli üniversitelerle farklı alanlarda ve platformlarda işbirliklerine imza atan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, bu konuda her iki kesimin de farkındalığını arttırmak adına her yıl düzenlediği Üniversite-Sanayi Buluşmasının dördüncüsüne ev sahipliği yaptı.
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayiciler ile 9 üniversiteden katılan akademisyenlerin bir araya gelerek ikili görüşme imkanı bulduğu etkinliğe 90 kişi katılım gösterdi. İAOSB Sanayicileri ve İzmir Üniversiteleri Buluşması, yeni fikirlerin ortaya atılmasına, mevcut fikirlerin geliştirilmesine ve iki kurum arasındaki ilişkilerin ilerletilmesine olanak sağladı.
 
Üniversite-Sanayi işbirliğinin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlamak ve tarafların kazandıkları deneyimleri paylaşabileceği ve geliştirebileceği bir ortam oluşturmak üzere, Ege Üniversitesi (EBİLTEM-TTO) ve İAOSB işbirliği ile düzenlenen “İAOSB Sanayicileri ve İzmir Üniversiteleri Buluşması” Bölge katılımcılarından ve akademisyenlerden tam not aldı.
 
Katılan üniversiteler
Celal Bayar Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Gediz Üniversitesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
İzmir Üniversitesi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Yaşar Üniversitesi

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir