İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

AVM veya Outlet Gelirleri Eğitime Aktarılacak

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Bölge’deki 45 bin metrekarelik arsasını AVM veya outlet yatırımcıları için ihaleye çıkardı. Eğitime verdiği önem ve aldığı yatırım kararlarıyla Türkiye’deki OSB’lere örnek olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, AVM veya outletten elde edilecek gelirlerin tamamını eğitime aktaracak. 
 
Hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak AVM veya outlet için son teklif tarihi 10 Mart olarak belirlenirken, 45 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek AVM veya outletin altına otopark kurulabilecek.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, basına yaptığı açıklamada OSB'lerin arsa satışından başka gelir kalemlerinin olmadığına dikkat çekerek bu bölgelerin yaşaması için yeni gelirlere ihtiyaç olduğunu bildirdi. OSB Mevzuatı’na göre Bölgelerin yüzde 10’unun Hizmet ve Destek Alanı olarak kullanılabildiğini vurgulayan Uğurtaş, “AVM veya outlet olarak kiraya vereceğimiz arsa da sanayi parseli değil. Hizmet destek alanı olarak planlandı. Buradan elde edilecek olan gelirdeki tek amacımız; kurduğumuz Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ ndeki öğrencilerimizi başarılı birer mezun olarak ülkemize kazandırmak ve yaptığımız okulu yaşatmak için gereken kaynağı sağlamak olacaktır. Çocuklarımızın tamamı yüzde yüz burslu olarak eğitim alıyor. Ulaşımdan kıyafete, kırtasiye masraflarından yemeğe, eğitim-öğretim bedeline kadar tüm masrafları Bölgemiz karşılıyor. Öğrencilerimiz herhangi bir ücret ödemiyorlar” diye konuştu.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir