İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Fotoğrafçılık Kulübü Reuters Fotoğrafçısını Ağırladı

Sosyal ve kültürel alanda yürüttüğü projelerle Bölge katılımcılarının ve çalışanlarının hayatına renk katmayı amaçlayan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin, aktif kulüplerinden İAOSB Fotoğrafçılık Kulübü, Reuters Haber Ajansı fotoğrafçılarından Jahangir Khan’ı ağırladı. İzmir Fotoğraf Derneği’nin desteği ile İAOSB Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri ile bir araya gelen Khan, fotoğrafçılığa adım attığı yıllardan günümüze uzanan yolculuğunu keyifli geçen sohbet toplantısında aktardı.
 
İFOD Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir ile Çin’de düzenlenen bir projede bir araya geldiklerini bildiren Khan, Özdemir sayesinde tanıdığı İzmir’i sık sık ziyaret ettiğini söyledi.
 
Dünyanın önde gelen haber ajansları arasında yer alan Reuters’ın deneyimli foto-muhabiri Khan, İzmir’de özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında çektiği fotoğrafların internet sayfalarında yer aldığını bildirdi.
 
Dedesinden kendine geçen fotoğraf aşkının bugün Pakistan ve Japonya’da önemli projelerle devam ettiğini vurgulayan Khan, Tokyo’daki çalışmalarının iki ülke dostluğunun gelişmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Khan ayrıca son dört yıldır Mekke ve Medine’deki değişimin belgelenmesi projesi üzerinde çalıştıklarını da bildirdi.
 
İFOD ve ARKAS’ın “Geleceğe Miras İzmir” projesinde şehrimizi fotoğraflamak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Khan, “Bu çalışmalarım, projeye dâhil olan diğer yabancı fotoğrafçıların eserleriyle birlikte İFOD’un Üçüncü Uluslararası Fotoğraf Günleri etkinliğinde, ARKAS Sanat Galerisi’nde sergilenecek. Bu etkinlikte katılımcı fotoğrafçılar olarak bizler söyleşilerle deneyimlerimizi ve çalışmalarımızı paylaşacağız” dedi.
 
İAOSB Sosyal Faaliyetler Grubu Başkanı Cem İnam da İFOD’un Üçüncü Uluslararası Fotoğraf Günleri’nde İAOSB Fotoğrafçılık Kulübü üyelerinin de Beyhan Özdemir önderliğinde çektikleri eserlerin yayınlanacağını bildirdi.
 
Khan’ın ziyaretinin kendilerine farklı bir deneyim kazandırdığını vurgulayan İnam, “Khan, atölye çalışmamızda bizlerle; foto röportaj ve fotoğrafta öykü konularını, kendi fotoğrafları eşliğinde ele alarak deneyimlerini paylaştı. Deneyimli bir foto-muhabir gözünden, iyi fotoğrafta olması gereken önemli unsurlar hakkında detaylı bilgiler aktardı” diye konuştu.
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir