İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Venezüella Büyükelçisinden İAOSB’li İşadamlarına Davet Var

Ülkeleri Venezüella’da düzenlemeye hazırlandıkları komisyona İAOSB’li işadamlarını davet etmek üzere İAOSB Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Venezüella Büyükelçisi Jose Gregoria Bracho, Elçi Müsteşar Darvin Romero ve Müsteşar Luis Klein, “İAOSB’li sanayicilerin birikimlerini bizlerle paylaşmasını istiyoruz” dediler. Venezüella büyükelçisi Jose Gregoria Bracho öncülüğündeki heyeti ağırlayan İAOSB Bölge Müdür Yardımcısı Ayşe Avanoğlu, Bölge’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Venezüella Büyükelçisi Jose Gregoria Bracho 2008 yılından bu yana Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmek üzere çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Hugo Chavez ile birlikte dış politikalarında köklü bir değişikliğe gidildiğinin altını çizen Bracho, “Chavez ile birlikte artık yalnızca ABD ve Avrupa ile ilişki kurmak yerine yönümüzü tüm dünya ülkelerine çevirdik” dedi.
 
Venezüella’ya Türk vatandaşlarının vizesiz giriş yapabileceklerini hatırlatan Bracho, THY ile başkentleri Karakas’a İstanbul’dan direk uçuşlar konusunda görüşmeleri sürdürdüklerini bildirdi. Türkiye’de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olan Taner Yıldız başta olmak üzere, Eximbank ve THY yetkilileri ile görüştüklerini açıklayan Bracho, “Türkiye’nin bizde olanlara, bizim Türkiye’de olanlara ihtiyacımız var. İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için buradayız. Bu kapsamda Kasım ayında ülkemizde gerçekleştirmeyi planladığımız ticari komisyon toplantısı için Türk işadamlarını ülkemizde ağırlamak istiyoruz. İzmir ve Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan ve Türk ekonomisine büyük katkıları olan İAOSB’de faaliyet gösteren işadamlarımızı da Kasım ayında ülkemizde görmek, başta tarım, turizm, teknoloji, gıda, alternatif enerji, kimya, eczane, hava ve deniz ulaşımı, kozmetik alanları olmak üzere birçok farklı sektörde sizlerle çalışmayı istiyoruz” dedi.
 
İAOSB Bölge Müdür Yardımcısı Ayşe Avanoğlu da ana pazarı Avrupa ülkeleri olan Türkiye’nin, son dönemlerde söz konusu coğrafyada yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeni ile yönünü farklı pazarlara çevirdiğine dikkat çekerek, “Latin Amerika ülkelerinin de kısa süre içerisinde ön plana çıkacak pazarlar arasında yer aldığını gözlüyoruz” diye konuştu.
 
Türkiye’nin cari açığını oluşturan en büyük giderin enerji olduğuna dikkat çeken Avanoğlu, ülkede özellikle yenilenebilir enerji konusunda ciddi çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Avanoğlu, bu konuda İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin de güneş enerjisinden elektrik elde edilmesine ilişkin bir projeye imza attığını bildirdi. Venezüella heyetine davetlerinden dolayı teşekkür eden Avanoğlu, iki ülkenin ticari ve sosyal ilişkilerinin gelişmesi adına yürütülecek çalışmaları desteklemekten mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.   
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir