İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

KUYAP Projesi İAOSB'de Masaya Yatırıldı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı önderliğinde Kayseri ve Kırşehir OSB yetkililerinden oluşan heyet, Kobi Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) kapsamında İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ı ziyaret etti.
ABİGEM ile birlikte yürüttükleri TOBB’un KUYAP projesi hakkında bilgi veren yetkililer, Ankara’nın doğusundaki illere yönelik gerçekleştirilen ve 10 Mayıs’ta sona erecek olan programın, batı illerinde de uygulanmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü açıkladılar.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da altyapısını tamamlayan bir OSB’nin Yönetim Kurulu olarak; Bölge sanayicileri ve çalışanlarının gerek kişisel gerekse rekabete yönelik gelişimlerini arttıracak projelere imza attıklarını söyledi. Türkiye’de birçok ilke imza atan İAOSB’nin; üniversite-sanayi işbirliğine dayalı çalışmaları ön planda tutarak sanayicilerde farkındalık yaratmayı amaçladığının altını çizen Uğurtaş, konuyla ilgili hali hazırda yürütülen projeler hakkında da bilgi verdi.
 
Türkiye’nin nitelikli elemana duyduğu ihtiyacı da vurgulayan Uğurtaş, buna paralel olarak eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizerek, şunları söyledi:
 
“Bizim misyonumuzda ‘hizmet’, yalnızca altyapı hizmetlerini kapsamıyor. Kendimize başka görevleri de vazife edindik. Bu yıl, Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi geçici binamızda açtık. Şu anda 20 milyon TL’lik bir yatırımla gerçekleştirdiğimiz ana binamızın inşası devam ediyor. Öğrencilerimizin tamamına yüzde 100 bursla eğitim-öğretim veriyoruz. Bunun yanı sıra bir devam eden bir teknopark projemiz var. Yaşar Üniversitesi ile Bölge sanayicileri ve çalışanlarına yönelik MBA programı yapıyoruz. Sosyal-kültürel çalışmalarımız var. Bunların başında Tiyatro Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü, TSM Koromuz geliyor. OSB’mizin Vakfını kurduk. Türkiye’de Vakıf kuran ilk OSB’yiz. İnşası devam eden okulumuz tamamlanınca okulumuzu Vakfımıza devredeceğiz. Ayrıca Ataer Enerji Santralimiz var. Geçtiğimiz haftalarda tüm Türkiye’de yaşanan elektrik kesintisinde Bölge sanayicilerimiz Ataer sayesinde kesintiden 1,5 saat sonra elektrik alarak üretimlerine devam ettiler. Tüm bunların yanı sıra Türkiye’nin en gelişmiş arıtma tesislerinden birisine, kreşe, gerektiğinde yangın söndürme amacıyla kurulan havuza, sanayici aktivite merkezine, spor alanlarına, sağlık polikliniğine sahibiz.”
 
İAOSB’de büyük parsellerin kalmamasından dolayı, sanayicilerin büyüyebilme şansını bulamadıklarının da altını çizen Uğurtaş, Bölge’yi ‘kuluçka yuvası’ olarak nitelendirdi.  
 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir